Zomerbanden

Banden zijn een extreem belangrijk onderdeel van de auto. Goede banden zijn daarom essentieel, zowel in de winter als in de zomer. Ondanks dat Nederland geen extreme temperaturen kent, is het wisselen van de banden de veiligste keuze. Ongeveer de helft van de Nederlandse berijders wisselt zijn of haar banden in het voorjaar naar zomerbanden en in het najaar naar winterbanden (linken naar winterbanden pagina). Op deze manier wordt de hoogste rijveiligheid behouden.

Wat zijn zomerbanden?

Zomerbanden zou u ook kunnen omschrijven als ‘reguliere’ band. Deze autobanden bieden veel grip, voeren water en warmte prima af en hebben een lange levensduur. Zomerbanden hebben een unieke rubbersamenstelling waardoor in de zomermaanden een uitmuntende grip op het wegdek wordt gegarandeerd. Dit komt omdat een zomerband, in tegenstelling tot de winterband, geen lamellen heeft, maar brede sloeven. Zodra het 7°C of hoger wordt, rijdt uw auto dan ook een stuk prettiger op 4 zomerbanden. In de warmere periodes slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden of all-seasonbanden. Het rijden op zomerbanden in de zomer verhoogt daarom uw rijveiligheid en rijplezier.

Voor- en nadelen van zomerbanden

Hierboven is uitgelegd wat zomerbanden nu daadwerkelijk zijn. Het is dan ook aan te raden om de banden altijd te wisselen. Maar wat zijn nou precies de voordelen van het rijden op zomerbanden in de zomer:

  • Een goede grip bij temperaturen vanaf 7°C of hoger
  • Accelereren sneller
  • Slijten minder in de zomer
  • Hebben een korte remweg bij hogere temperaturen
  • Verhogen de veiligheid in de zomermaanden

Zomerbanden hebben enkele nadelen. Deze nadelen maken het alleen maar belangrijker om de in het najaar te wisselen naar winterbanden. De nadelen zijn:

  • Mindere prestaties bij temperaturen vanaf 7°C en lager
  • Minder veilig in de winter

Tip! In de maanden waar geen ‘R’ in de naam voorkomt rijdt u het beste met zomerbanden. Concreet is het in mei dus tijd om uw winterbanden te laten wisselen naar zomerbanden en is het in september weer tijd voor winterbanden. Afhankelijk van de buitentemperatuur kunnen de banden eerder of later gewisseld worden.

Maak vrijblijvend een afspraak om meer te weten te komen over de mogelijkheden rondom zomerbanden.

Opslag van banden

Na het wisselen van de banden zit u opgescheept met 4 winter- of zomerbanden. Uiteraard is het mogelijk om uw zomer- of winterbanden thuis op te slaan als daar ruimte voor is. Maar voor bandenopslag kunt u ook bij UwBandenspecialist (linken naar ‘banden opslag’ pagina) terecht. Wij slaan uw banden veilig op in onze garage. Hierdoor hoeft u thuis niet meer om te kijken naar uw banden. Wij slaan uw banden op in onze garage onder ideale omstandigheden. De banden worden bewaard in een donkere en koele ruimte. Dit maximaliseert de levensduur van de banden. Bovendien zijn de banden die bij ons in opslag liggen verzekerd tegen verlies, brand en diefstal.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden rondom zomerbanden? Maak dan een afspraak en kom langs!