Banden repareren

Voor het repareren van uw banden bent u bij UwBandenspecialist aan het juiste adres. Een lekke of kapotte band is vaak makkelijk te ontdekken. Tijdens het rijden merkt de bestuurder al snel dat er iets mis is. Heeft u het gevoel dat dit bij uw auto het geval is? Kom dan snel langs voor een controle van uw banden. Lees hieronder meer over het repareren van uw banden.

Is een lekke band te repareren?

Een lekke band is niet altijd te repareren. Om dit vast te stellen zullen wij uitvoerig uw band aan de binnenkant inspecteren. Hoe langer u doorrijdt met een lekke band, hoe groter de kans is dat de band niet meer te repareren is. Het te lang doorrijden met een band kunnen wij zien aan de verkleuringen of afwijkingen aan de binnenkant van de band. Op dat moment kunnen wij inschatten wat voor uw band de beste oplossing is. Ook als er bijvoorbeeld een spijker of schroef in je band zit, is de kans groot dat de band vervangen moet worden.

Hoe lang kunt u doorrijden met een lekke band?

Bij het een lekke band kunt u het beste de auto direct stopzetten. Dit is vooral belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar dit voorkomt ook structurele schade aan uw band, velg en wiel. Hoe langer u doorrijdt, hoe groter de kans wordt dat uw band niet meer te repareren valt. Auto’s met een lekke band kunnen vaak nog rond de 80 kilometer ver rijden, tegen een maximumsnelheid van 80 km per uur. Dit is wel afhankelijk van de schade op uw band. Als de band ernstig lek is, kunt u uiteraard minder verder doorrijden en dan bij een klein lek. Wanneer uw band ernstig lek is, zult u dit tijdens het rijden snel merken.

U heeft een kapotte band, wat nu?

Een kapotte band komt altijd op het verkeerde moment. Als u onderweg bent kunt u ervoor kiezen om de wegenwacht te bellen. Ook is het mogelijk om de band zelf te vervangen. Met een reserveband in de auto plus een reparatie-kit is het mogelijk om dit zelf te doen. Gebruik deze reserveband echt alleen maar om thuis te komen, ga hier niet dagenlang meer rijden. Een andere optie is het (voorzichtig) doorrijden naar de garage indien dit mogelijk is. Als dit een optie is, zult u bij onze garage zo snel mogelijk geholpen worden.

Hoe voorkomt u een lekke of kapotte band?

Ook al rijdt u zo voorzichtig mogelijk, een lekke of kapotte band kan nooit 100% voorkomen worden. Het rijden door een scherp voorwerp of een (kleine) botsing tegen een stoeprand, kan altijd gebeuren. Wel kunt u zoveel mogelijk doen om een lekke of kapotte band te voorkomen. Hieronder vind u een aantal tips:

  • Rijd niet te hard over drempels of hobbels
  • Vermijd bochten en rijd niet te hard over stoeprandjes
  • Controleer maandelijks de bandenspanning
  • Controleer regelmatig het bandenprofiel
  • Vervang oude of versleten banden
  • Bewaar de banden koud en in het donker

Hoe wordt uw band gerepareerd?

Wij repareren een band bij voorkeur van binnenuit. We halen de autoband van de velg af en gaan daarna aan de slag met het repareren van de band. Na de reparatie wordt de band weer netjes op de velg gemonteerd. Uiteindelijk wordt de band gebalanceerd, zodat u weer veilig de weg op kan.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden rondom het repareren van uw banden? Maak dan een afspraak en kom langs!