Bandenopslag

Uiteraard is het mogelijk om uw zomer- of winterbanden thuis op te slaan als daar ruimte voor is. Maar voor bandenopslag kunt u ook bij UwBandenspecialist terecht. Wij slaan uw banden veilig op in één van onze garages. Hierdoor hoeft u thuis niet meer om te kijken naar uw banden.

Waar laten we alle banden?

Ongeveer de helft van alle automobilisten gebruiken zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter. De overige automobilisten rijden op all-season banden of wisselen hun banden helemaal niet. Overigens raden wij het altijd aan om uw banden te wisselen om een zo hoog mogelijk rijcomfort te behouden. Op het moment dat de ene set banden onder uw auto zit, heeft u dus nog een andere bandenset waar u iets mee moet. Natuurlijk kunt u uw banden in uw eigen garage neerleggen, maar wij bieden hiervoor onze bandenopslag service aan. In onze garage slaan wij de banden op onder ideale omstandigheden. Wij bewaren de banden in een donkere en koele ruimte. Hierdoor gaan de banden het langst mee. Bovendien zijn de banden die bij ons in opslag liggen verzekerd tegen verlies, brand en diefstal. Wilt u meer informatie over onze bandenopslag? Neem dan contact op.

Banden zelf opslaan?

U kunt ook uw banden zelf in uw eigen garage opslaan. Zorg er dan voor dat u de banden altijd in een koele, droge en schone ruimte bewaart. Houd ze buiten het bereik van verwarmings- of warmwaterleidingen. Dit benadeelt namelijk de houdbaarheidsduur van de banden. Draai ook regelmatig de banden, zodat de anti-oxidatiestoffen goed verspreid kunnen worden. Het is altijd mogelijk dat banden te lang hebben stilgelegen. Hierdoor kunnen ze uitdrogen door onvoldoende gebruik. Controleer daarom altijd, voor het opnieuw monteren, of er geen barsten inzitten. In geval van twijfel, kunt u contact met ons opnemen.

Banden wisselen

Door het wisselen van uw banden heeft u langer plezier van elke set. Bovendien rijdt u veel veiliger als u uw banden elk jaar twee keer wisselt. Wanneer uw banden bij ons in opslag liggen kunt u gemakkelijk uw banden door ons laten wisselen. Zodra de temperatuur boven de zeven graden komt, is het verstandig om te wisselen naar zomerbanden. Bij een temperatuur boven de zeven graden presteert de zomerband het best. Voor de winterbanden geldt juist het tegenovergestelde. Wanneer de temperatuur onder de zeven graden komt, presteert de winterband het best. In de maanden november tot en met maart wordt er in Nederland dan ook voornamelijk gereden op winterbanden. Plan eenvoudig een afspraak en wij zorgen ervoor dat de banden gewisseld worden. De gewisselde banden leggen wij weer terug in onze opslag.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden rondom de opslag van uw banden? Maak dan een afspraak en kom langs!