De juiste band kiezen

Hoe kies ik de meest geschikte band voor mijn auto?
De meest geschikte band is afhankelijk van uw auto, rijstijl. het aantal KM per jaar en de omstandigheden waarin u zult rijden. Alle banden die bij de Uw Bandenspecialist vestiging aangeboden worden, voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. U kunt dus met een gerust gemoed bij Uw Bandenspecialist op zoek gaan naar de meest geschikte band voor uw wagen.

Een band kiezen doet u in functie van volgende criteria:

  1. Het type auto waarmee u rijdt: merk, type, motorvermogen, EV, Hybride,…
  2. Het weer in de regio waar u woont en of u met de auto op vakanties gaat (zomervakantie, wintersport,…) en natuurlijk uw keuze van type band.
  3. Uw rijstijl: Bent u een sportieve rijder, wilt u comfort of juist een stille band?
  4. Uw budget is ook essentieel. Natuurlijk wilt u een veilige band, maar de kwaliteit tussen banden kan wel degelijk verschillen.

Het nieuwe EU bandenlabel kan u ook in uw keuze op weg helpen! Hierin wordt onderscheid gemaakt in brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek, extern rolgeluid en grip op sneeuw en ijs.

1. Het type auto waarmee u rijdt

Elke wagen is anders en daarom is het belangrijk om de banden te kiezen in functie van uw auto. De Uw Bandenspecialist expert kan u op basis van zijn expertise duidelijk meegeven welke banden het beste presteren onder uw auto.

2. Het weer

Afhankelijk van het weer in de regio waar u woont en rijdt, heeft u wellicht voor verschillende seizoenen andere banden nodig. Als de temperatuur tijdens de wintermaanden onder de 7°c daalt, wat in België doorgaans het geval is, dan is het niet verstandig om ’s winters op uw zomerbanden te blijven rijden: dan zijn winterbanden een echte must!

3. Rijstijl

Vergeet geen rekening te houden met uw rijstijl wanneer u banden kiest. Zo is kilometrage van belang als u vaak lange reizen maakt. Hebt u een sportieve rijstijl, overweeg dan banden met voldoende grip in de bochten.

4. Uw budget

Hoewel het onmogelijk is om te voorspellen hoe lang uw banden zullen meegaan of hoeveel brandstof ermee kan worden bespaard, kan uw Uw Bandenspecialist- bandenexpert advies geven over de beste prijs-kwaliteitsband in functie van uw rijbehoeften en budget.

Uw Bandenspecialist zoeken