Corona informatie (COVID-19)

Coronamaatregelen voor bandencentrales (update 11 mei 2020)


Zowel voor uw veiligheid als die van onze medewerkers vragen wij u om op voorhand een afspraak te maken. Dit kan via e-mail of telefonisch. Onze medewerkers handelen steeds volgens de veiligheidsmaatregelen om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Wij kijken er alvast naar uit om u veilig in onze bandencentrales te mogen verwelkomen. Een Uw Bandenspecialist-vestiging in uw buurt vindt u hier.


Het Uw Bandenspecialist-team


 
Overzicht van de belangrijkste bepalingen van het nieuwe ministerieel besluit

 
Ondernemingen moeten de nodige maatregelen treffen om iedereen te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Ze moeten de regels van social distancing toepassen, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen personen onderling. Uw Bandenspecialist-ondernemers en -medewerkers hebben hiervoor de nodige maatregelen getroffen.

Ondernemingen kunnen enkel klanten ontvangen overeenkomstig de volgende modaliteiten:
 
  • Eén klant per 10 m² wordt toegelaten gedurende een periode van maximum 30 minuten of zolang als gebruikelijk in geval van een afspraak.
  • Indien de voor klanten toegankelijke vloeroppervlakte minder dan 20 m² bedraagt, is het toegelaten om twee klanten te ontvangen, op voorwaarde dat een afstand van 1,5 meter tussen beide personen gegarandeerd is.

 
Op basis van het bovenstaande vragen wij u dan ook een afspraak te maken. Tijdens die afspraak geven wij u graag persoonlijk advies over banden, maar dat kan ook telefonisch. U bent individueel welkom gedurende een periode van maximaal 30 minuten, behalve in geval van een afspraak. Uw Bandenspecialist stelt middelen om de noodzakelijke handhygiëne te voorzien ter beschikking van het personeel en de klanten.

 
Uw Bandenspecialist en zijn ondernemingen organiseren momenteel geen verkoopacties op de openbare weg en plaatsen er geen uitstallingen, vlaggen of andere objecten. Natuurlijk zijn onze vestigingen zoals altijd herkenbaar. Wij geven natuurlijk ook nu de beste prijs en service, zoals u van ons gewoon bent.


Bron: Traxio

Bandenspecialistzoeker
Zoeken

Het is weer tijd om de zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Langzaam dalen de temperaturen en dan is het veiliger om met winterbanden te rijden. Verschillende weersomstandigheden in de zomer en in de winter stellen namelijk andere eisen aan banden.

Zowel zomerbanden als winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om het beste te presteren in de verschillende seizoenen. Bij lagere temperaturen worden de banden namelijk harder en hierdoor verliezen zomerbanden grip op het wegdek. Winterbanden hebben zachter rubber en extra groeven die zorgen voor meer grip op het wegdek. 

Winterbanden zijn in veel landen verplicht. Controleer daarom goed of winterbanden verplicht is in het land waar u heengaat of het land waar u doorheen rijdt. 

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht maar wel raadzaam. Bij een snelheid van 100 kilometer per uur sta je op een nat wegdek met winterbanden 4 meter eerder stil dan met winterbanden. Op sneeuw is dit verschil nog groter. Met een snelheid van 50 kilometer per uur sta je met winterbanden maar liefst 28 meter eerder stil. Dit kan het verschil maken tussen het krijgen van een ongeluk of op tijd stoppen en veilig doorrijden.  

Laat daarom nu uw banden wisselen bij Uw Bandenspecialist. Zij adviseren u graag welke winterbanden het beste zijn voor uw wagen en passen bij uw rijstijl en wensen. 

Het magazine Auto Motor und Sport heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van zijn winterbandentest in de maat 225/50 R17 98V, met een 1e plaats voor de nieuwe Goodyear UltraGrip Performance!

De band krijgt zeer positieve commentaren op het gebied van stuurresponse, stuurprecisie en tractie, en dit op alle ondergronden. Daarnaast heeft de UltraGrip Performance zeer evenwichtige prestaties op natte en droge wegen, een uitstekende weerstand tegen aquaplaning en een laag geluidsniveau.

Rangschikking:
1. Goodyear UltraGrip Performance Testwinnaar – Zeer aan te bevelen 9,2
2. Pirelli SottoZero 3 - Zeer aan te bevelen 9,1
3. Dunlop Winter Sport 5 - Zeer aan te bevelen 9,1
4. Continental WinterContact TS850 - Aan te bevelen 8,7
5. Nokian WR D4 - Aan te bevelen
6. GT Radial Champiro Winter Pro HP - Beperkt aan te bevelen 7,7
7. Yokohama W.Drive V905 - Beperkt aan te bevelen 7,6
8. Bridgestone Blizzak LM32S - Beperkt aan te bevelen 7,4
9. Falken HS449 Eurowinter - Beperkt aan te bevelen 7,0
10. Cooper Weathermaster SA-2 - Beperkt aan te bevelen 7,0